31 Ocak 2016 Pazar

KALEMDE ŞIKLIK: PENTEL KERRY

Pentel, 1946'da Japonya'da kurulup bugün tüm dünyada tanınan bir marka. En başında isimlerini İngilizce düşünüp ‘Pen’ ve ‘Tell’ kelimelerinden seçmeleri büyük hedeflerle yola çıktıklarının kanıtı zaten. Türkiye’de kalemlere pek ilgisi olmayan bir kişi markayı bilmese bile; farkında olmadan silgisini, ucunu veya uygun bir fiyatlı kalemini kullanmış olması yüksek ihtimal. Çünkü markanın geniş bir ürün yelpazesi var ve mahalle arası kırtasiyeleri hariç herhangi bir ürünü zorlanmadan bulunabiliyor (Bu arada beyaz renkli klasik silgisini şiddetle öneririm.)

Bu tarz köklü Japon markalarının en sevdiğim özelliği; hangi alanda olursa olsun ucuz ya da pahalı olması farketmeksizin verdiğiniz paranın karşılığını tamamiyle veren ürünlerle, geniş bir kesime hitap etmeleri. Her fiyat aralığında kalemleri bulunan Pentel’in gözbebeği modellerinden biri de kuşkusuz Kerry.

Öncelikle bu modelin Türkiye’de pahalı olduğunu söylemeliyim. Bu yüzden ben yarı fiyatına Amazon’dan almıştım. Kerry, mine kaplı metalik görünümlü gövdesi ve kapağıyla şık bir tükenmez ya da dolmakalemi andıran kaliteli bir versatil. Renkleri de metalik olmasının getirdiği avantajla harika duruyor. Şaşırtıcı tarafı, ağır bir kalem beklerken; elinize aldığınızda standart bir kalem ağırlığında olduğunu fark etmeniz. Kapağı arkasına takmadığınızda da kullanabiliyorsunuz fakat kalem bu haliyle biraz kısa kalıyor. Kapağı arkaya ya da öne taktığınızda gelen klik sesi de kaliteli bir gövde olduğunu kanıtlayan bir detay. [ Arabaların tok kapı sesi gibi yani:) ] En güzel tarafı da kapak kapalıyken kaleme büyük şıklık katan metal rengi tepe, arkaya takıldığında uç çıkarmak için basma düğmesi oluyor, şıklık ve kullanışlılık bir arada. Alümünyüm tutma kısmı da hafif şişkin gövdeyle beraber yazmak için ideal. Kalem genel olarak gayet oturaklı yani, o yüzden zevkle kullandığım kalemlerimden biri.

Uçlu kalemlerde uçuk fiyatlara çıkmadan şıklık ve kalite elde etmek için çok iyi bir tercih Pentel Kerry. Bir şeyler yazmak için sebep aramak, kauçuk tutmaçtan hoşlanmamak, tükenmez ya da dolma kalemin yanında ezik kalan bir uçlu kalem istememek… Hepsinin çözümü 70’lerden beri zamanın gerisinde kalmadan varlığını sürdüren Pentel Kerry’de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder